Kierrätyspäivänä siivottiin lähiympäristöä ja kierrätettiin

Tiistaina 4.6. vietettiin Helsingin Maalariammattikoulussa kierrätyspäivää. Tavoitteena oli huolehtia koulun tiloista ja lähiympäristöstä sekä kierrättää ja uusiokäyttää materiaaleja ja tarvikkeita.

Päivä alkoi siivoustalkoilla, jossa opiskelijat ja opettajat jalkautuivat lähiympäristöön siivoamaan roskia ja jätteitä. Toiminta oli erittäin tehokasta ja ahkerat kerääjät suorastaan kilpailivat toisiaan vastaan kerätyn jätteen määrässä. Samalla herätettiin opiskelijoiden ajatuksia siitä, miten omasta lähiympäristöstä voi pitää huolta.

Kierrätyspäivän toisena kantavana teemana oli nimenomaan kierrätys. Koulun siivous- ja tilanmuutostalkoiden yhteydessä haarukoituja tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja, huonekaluja ja tarvikkeita kierrätettiin eteenpäin pienimuotoisissa myyjäisissä. Myös osa opiskelijoista myi omia taideteoksiaan ja tuotoksiaan myyjäisissä. Kauppa kävi erinomaisesti ja myyntitavoitteet ylitettiin selkeästi. Kaikki myyjäisistä saadut varat ohjattiin täysimääräisesti opiskelijakunnalle opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemista varten. 

Kierrätyspäivänä hyvinvointiryhmä tarjoili myös kahvit opiskelijoille ja kyseli samalla kuulumiset. 

 

HMAK toteuttaa kestävää kehitystä